Adana Hediyelik Eşya Sat.ve Oto Galericiler Odası

27 Kasım 1998 yılında Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü yazsı ile Adana Hediyelik Eşya ve Eşantiyoncular Odası adı altında kurulmuştur.

Odanın ilk kurucuları Başkan Ali ÇIRAK olmak yönetime; Cumali OLGUNYEMİŞ, Hakkı POLAT, Mustafa SÜMER, Cavit BELHAN, Samih KİNEŞ ve Mehmet KILIÇ seçilmiştir.

29.09.2000 tarihinde statü değişikli için gerekli izinler alınarak odanın adı Adana Hediyelik Eşya Satıcısı Eşantiyon ve Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası olarak kabul edilmiştir.

10.04.2000 tarih ve 4 sayılı kararı ile oda adı altında Magazin, Aktüalite ve Sanat içerikli bir dergi yayınlanmasına başlanmıştır. Kısa süren bu dergi daha sonra kapanmıştır.

30.09.2007 tarih itibariyle Adana da Oto Galericiler Sitesi kurulması çalışmaları başlatılmıştır. 2009 yılı sonları itibariyle sitenin 1. Etap çalışmaları devam etmekte iken 2010 yılı Oda Yönetim Kurulu Seçimlerini Güveloğlu Otomotiv sahibi Mehmed GÜVELOĞLU ve yönetim kadrosu kazanmıştır. Başkan; Mehmed GÜVELOĞLU, Başkan Vekili Murat ŞAHİN, Üyeler; Abdürrezzak SEVİM, Recai ELDEK, Süleyman AYYILDIZ, Murat DEMİRKOL ve Zeki ARAT olarak belirlenmiştir.

07.01.2017 yılı Olağan Genel Kurul Seçimlerinde Mehmed GÜVELOĞLU seçimi bir oy fark ile kaybetmiş, 2014 - 2017 Yılları arası Başkan Velat ŞEN, Başkan Vekili Zülfükar GÜNEŞ, Üyeler; Murat TUGA, Kadir TAYCI, Veysel İŞLEK, Bahri TANIRCAN ve Erol KELEKÇİ olarak belirlenmiştir.

Odamızın 2010 - 2014 Yıllarını kapsayan döneminde Oda Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini yapan Sn. Mehmed GÜVELOĞLU,  2014 -2017 yıllarında görevden bir süre uzak kalsa da 13.02.2018 yılı Olağan Genel Kurul seçimlerinde çıtayı tekrar devir alarak yeniden Oda Başkanlığına getirilmiştir.

Başkan Vekili: Kubilay YARDIM,

Üyeler; Gülçin SOYTÜRK, Mustafa Burak EROĞLU, Erdal AYDIN, Ünal ALTINKAYA ve Fatih YÜRÜR hâlâ göreve devam etmektedir.